Blogia
@MariaColomaMM

“Al despatx del director vaig rebre la proposta per escriure una novel·la"

“Al despatx del director vaig rebre la proposta per escriure una novel·la"

 

“L’exèrcit de les tenebres” de Jordi Cortès i Xavier Montoriol”

Quant a un adolescent el criden al despatx del director normalment és per castigar-lo, en el cas de Xavier Montoriol, va ser per rebre la proposta d’escriure una novel·la. El director de l’Escola santa Anna de Barcelona, Jordi Cortès va cridar al despatx a un alumne seu d’ESO, Xavier Montoriol, per proposar-li escriure una novel.la junts. D’aquesta manera neix el llibre l’Exèrcit de les tenebres escrit a quatre mans per professor, Jordi Cortès i alumne, Xavier Montoriol. A Titoieta Ràdio vàrem entrevistar al jove escriptor, Xavier Montoriol que ens va parlar de l’Exèrcit de les tenebres, una història plena d’aventures, amb molta acció i on es recorre a valors clàssics barrejats amb una trama d’intrigues. Ambientada a cavall entre Viena i Barcelona a finals del segle XIX. La història arrenca a la capital de l’imperi austrohungarès l’any 1880.

En Xavier, que ara ja fa el batxillerat a l’IES Jaume Balmes, ja havia donat mostres de tenir talent literari de petit i a tercer d’ESO havia fet un curs d’escriptura. Xavier Montoriol ens va assegurar que el procés creatiu ha estat força curiós, com un joc des del moment que ens vàrem decidir a escriure la novel·la a quatre mans. S ’ens va acudir escriure un capítol cadascun i enviar-nos el contingut per e-mail. Una vegada acabada la primera versió del manuscrit vàrem fer molta feina de correcció, i penso que no es nota qui ha escrit cada part.

 A mi personalment el relat m’ha agradat molt, consider que és entretengut, fantasiós i es llegeix ràpid de tan ben escrit. A més pels lectors que es perdin en el món dels morts hi ha el mapa de l’exèrcit de les tenebres on es pot trobar el món dels vius, el món intermedi, el nucli... Un llibre que convido a llegir des del meu blog.

Des d’aquest enllaç a Titoieta ràdio us podeu descarregar l’entrevista a Xavier Montoriol al programa Dissabte, (del dia 27/04/2013, al minut 1.17.19).

0 comentarios